Bäst i Test

Bästa babyskyddet 2020 - Åk säkert med din baby i bilen

Att ta bilen ut på äventyr tillsammans med familjen är alltid spännande, men för att resan ska bli så bra som möjligt är det viktigt att alla familjemedlemmar sitter tryggt och säkert. Speciellt de allra minsta. I Sverige är det lag på att alla som färdas i bil måste ha ett bälte. För bebisar och små barn behövs ett bra babyskydd eller en bilbarnstol.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Babyland, Jollyroom, Babyshop, BabyV,
Lisa Lennartssonlisa@bastforbarn.se

Ett babyskydd är ett skydd som är specifikt framtaget för mycket små barn och som är utvecklat för att minimera risken för skador vid en eventuell olycka. Marknaden erbjuder många olika typer av modeller att välja mellan. Det finns babyskydd som du fäster med hjälp av bältet, med en underbas eller med hjälp av ISO-fix. Det finns också babyskydd som du kan knäppa fast direkt på ett chassit och på så sätt förvandla babyskyddet till en barnvagn.

Att välja rätt babyskydd är en svår uppgift. Det handlar trots allt om ditt barns säkerhet och då är det mycket som måste vara rätt. I vårt bäst i test för bästa babyskyddet 2020 kommer vi att lista de bästa produkterna inom olika priskategorier. Oavsett pris så har vi varit mycket noggranna med att se till så att alla listade produkter är kontrollerade och säkra att använda sig av.

Våra vinnare av bästa babyskyddet 2020

Budget, mellan eller premium? Här nedan listar vi högkvalitativa bäst-i-test babyskydd inom alla priskategorier!

Budget: Axkid Babyfix Babyskydd

Med Axkid Babyfix Svart inkl. Bas ISOfix kan du känna dig säker på att ditt barn sitter tryggt i bilen. Här får du ett babyskydd i budgetprisklassen som håller en mycket hög standard. Babyskyddet har ett fempunktsbälte för bästa säkerhet och du kan enkelt justera detta med hjälp av bara en hand.

Läs hela recensionen av Axkid Babyfix Babyskydd

Betyg

Bästa pris på Axkid Babyfix Babyskydd

Premium: Cybex Cloud Z i-Size Babyskydd

Cybex Cloud Z i-Size Babyskydd med Bilstolsbas är ett perfekt alternativ för dig som förväntar dig det där lilla extra av ett babyskydd. Babyskyddet kan fästas på ett chassit och användas som barnvagn och har en rotering som gör att det blir enklare att plocka ur barnet. Då babyskyddet också har ett ergonomiskt liggläge behöver du inte oroa dig för att ditt barn ska ligga obekvämt eller ta skada.

Läs hela recensionen av Cybex Cloud Z i-Size Babyskydd

Betyg

Bästa pris på Cybex Cloud Z i-Size Babyskydd

Mellan: Britax Römer Primo Babyskydd

Britax Römer Primo Babyskydd med bas är ett enkelt och smidigt babyskydd som du monterar med hjälp av bilens trepunktsbälte eller med den tillhörande basen som medföljer i beställning. Britax Römer Primo Babyskydd med bas lämpar sig för barn som är helt nyfödda och kan användas upp till cirka 1 år eller när barnet når en maxvikt på 13 kilo.

Läs hela recensionen av Britax Römer Primo Babyskydd

Betyg

Bästa pris på Britax Römer Primo Babyskydd

Utmanare till bästa babyskyddet 2020

Som utmanare kan man egentligen ta med hur många produkter som helst, men vi vill att vår utmanare faktiskt ska vara en utmanare och inte bara sporadiskt valda alternativ. Några babyskydd som absolut hade kunnat få en värdig plats är Silver Cross Simplicity, Britax Baby Safe Plus SHR II och Axkid Modukid Infant, men vi valde istället Doona+ Babyskydd, Nitro Black till vår bäst i test.

Utmanare: Doona+ Babyskydd

Med Doona+ Babyskydd, Nitro Black får du en allt i ett lösning. Det här är nämligen babyskyddet som kan förvandlas till en vagn med endast ett knapptryck. Babyskyddet har integrerade hjul och är ergonomiskt utformad. De centrerade fästena förhindrar att du monterar den fel och Doona+ Babyskydd, Nitro Black har också ett reglage för fukt och värme.

Läs hela recensionen av Doona+ Babyskydd

Betyg

Bästa pris på Doona+ Babyskydd

Att tänka på innan man köper ett babyskydd

Att köpa ett babyskydd är inte som att köpa en ny overall eller annan enklare barnprodukt. Babyskyddet är avgörande för om ditt barn kommer att sitta säkert när ni är ute och kör med bilen. Babyskyddets kvalitet ligger alltså till grund för ditt barns välmående och kan vara det som är avgörande mellan liv och död. När du ska köpa ett babyskydd är det viktigt att du alltid väljer ett som är godkänt och kontrollerat. Välj aldrig ett begagnat alternativ!

Välj rätt babyskydd för just dig (och ditt barn)

Vad är det då som man ska tänka på när man ska köpa ett babyskydd? Till en början behöver du fundera på vad som är viktigt för dig. Vill du att babyskyddet ska vara enkelt att montera så att du kan plocka i och ur det och hur är det med bälte, justeringsfunktioner och pris? Hur mycket du är beredd att betala kommer lägga grunden för vad det är för babyskydd som du kan införskaffa dig.

Skillnaden mellan olika babyskydd

Det finns mängder med olika babyskydd på marknaden och i de flesta fall så skiljer sig de från varandra. Priserna kan variera otroligt mycket, men så gör även designen och funktionerna. Ju mer funktioner ett babyskydd har, desto dyrare kommer det också att vara. En annan aspekt som kan skilja åt är vikten och storleken på babyskyddet. Du väljer det som passar dig bäst och som kan förenkla i vardagen.

Frågor och svar

Sugen på att veta mer eller har du funderingar? Här listar vi vanliga frågor och svar om babyskydd!

Vilket babyskydd är bäst?

Vilket babyskydd som är bäst för just dig är svårt att säga. Här måste du titta på vad det är för prioriteringar som du har och hittat ett babyskydd som uppfyller dina önskemål. Naturligtvis ska det vara godkänt och säkert.

Kan man köpa ett begagnat babyskydd?

När det kommer till livsavgörande säkerhet ska du aldrig "snåla". Du bör aldrig köpa ett babyskydd som är begagnat, oavsett hur fint skick produkten har. Det kan finnas skador som du inte ser och som gör att ditt barn inte skyddas vid en kollision.

Hur länge kan babyskyddet användas?

Du bör byta från babyskydd till bilbarnstol när maxvikten är uppnådd eller när ditt barns huvud börjat sträcka sig över ryggstödet, även om det så bara är någon centimeter.