Bäst i Test

Bästa bröstpumpen 2020 - Bäst i test av manuella & elektriska bröstpumpar

En bröstpump är något som du kan komma att ha stor användning för under den första tiden. En bröstpump kan vara elektrisk, men kan också skötas manuellt. Med hjälp av en sådan kan du pumpa ut mjölk om brösten är alldeles för fulla. Du kan också pumpa för att spara eller använda dig av bröstpumpen för att få igång mjölkproduktionen bättre. För många är en bröstpump ett mycket viktigt verktyg och det finns många olika alternativ att välja mellan.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Babyland, Jollyroom, Apohem, Meds, Apoteket, Babyshop,
Lisa Lennartssonlisa@bastforbarn.se

I djungeln av barnprodukter och produkter till nyblivna föräldrar kan det vara svårt att hitta rätt. Med hjälp av vår bäst i test kan du dock få lite goda råd och rekommendationer på vägen. Vi har valt ut tre stycken bröstpumpar i olika priskategorier och presenterar således vinnarna. Med i jämförelsen hittar du också en sektion för frågor och svar, en utmanare, samt en riktigt bra köpguide!

Våra vinnare av bästa bröstpump 2020

En bröstpump kan vara avgörande för hur smidig din amning och vardag blir. Här nedan listar vi bröstpumpar i priskategori budget, mellan och premium!

Budget: MAM Manuell Bröstpump

MAM Manuell Bröstpump är en bröstpump som är liten och behändig i sin storlek, vilket gör att du enkelt kan ta den med dig på resan eller i väskan. Det ergonomiska handtaget gör att du kan pumpa så länge som du behöver och tratten lämpar sig för alla bröststorlekar. Här väljer du själv om du vill använda det tillhörande silikonskyddet eller inte. MAM Manuell Bröstpump kan plockas isär och steriliseras vid behov. Den fungerar bra med alla typer av nappflaskor från samma tillverkare och är fri från BPA/BPS.

Läs hela recensionen av MAM Manuell Bröstpump

Betyg

Bästa pris på MAM Manuell Bröstpump

Mellan: Beemoo Care Elektrisk Bröstpump

Med Beemoo Care Elektrisk Bröstpump får du en bröstpump som arbetar för sig själv. Bröstpumpen drivs med hjälp av batterier och är ett bra alternativ för den som ammar, då den har både en stimulerings- och en utförandefas. Beemoo Care Elektrisk Bröstpump kommer också med nio olika inställningar och "sugfunktioner" som du kan välja mellan. På så sätt kan du ställa in den så att den känns behaglig för just dig. Beemoo Care Elektrisk Bröstpump är mycket tystlåten och är utrustad med en LCD skärm.

Läs hela recensionen av Beemoo Care Elektrisk Bröstpump

Betyg

Bästa pris på Beemoo Care Elektrisk Bröstpump

Premium: Beemoo Care Elektrisk Bröstpump Dubbel

Beemoo Care Elektrisk Bröstpump Dubbel är vinnaren i vår premiumklass och med den här elektriska pumpen kan du pumpa bröstmjölk från båda brösten samtidigt. Den är mycket enkel att använda sig av och har en LCD-skärm så att du enkelt kan välja mellan de olika inställningarna som finns.

Bland annat hittar du en 9-stegs kontroll som gör att du kan bestämma hur pumpen ska pumpa. Beemoo Care Elektrisk Bröstpump Dubbel har ett anti-returflöde och är mycket tystgående, vilket gör att du kan använda den under natten utan att störa andra familjemedlemmar.

Läs hela recensionen av Beemoo Care Elektrisk Bröstpump Dubbel

Betyg

Bästa pris på Beemoo Care Elektrisk Bröstpump Dubbel

Utmanare till bröstpump bäst i test 2020

Som utmanare till våra vinnare har vi valt MAM 2-i-1 Bröstpump Elektrisk & Manuell. MAM 2-i-1 Bröstpump Elektrisk & Manuell är en värdig utmanare som helt klart kommer med många användbara funktioner.

Budget: MAM 2-i-1 Bröstpump Elektrisk & Manuell

Med MAM 2-i-1 Bröstpump Elektrisk & Manuell får du med allt du behöver för att kunna pumpa mjölk på ett effektivt och smidigt sätt. Kitet består av två olika pumpar varav den ena är elektrisk och den andra är manuell. Du får även med nappflaskor i två olika storlekar, silikonskydd, förvaringsburkar och mycket mer. Bröstpumparna är kompatibla med alla MAM nappflaskor som finns.

Läs hela recensionen av MAM 2-i-1 Bröstpump Elektrisk & Manuell

Betyg

Bästa pris på MAM 2-i-1 Bröstpump Elektrisk & Manuell

Att tänka på innan man köper en bröstpump

Det första steget till att hitta en bröstpump är att fundera på hur mycket du är beredd att betala. De manuella bröstpumparna är billigare, men de är också mer krävande att använda sig av. Fundera även på hur ofta du tror att du kommer använda pumpen och vilka tillbehör du vill ska medfölja.

Välj rätt bröstpump för just dig (och ditt barn)

När du ska välja bröstpump är det viktigt att du utgår från ditt barn och främst dina behov! Vill du pumpa själv eller vill du att den ska vara elektrisk och göra arbetet åt dig? Många föredrar den elektriska, just eftersom de manuella kan bli lite jobbiga i längden. Här är det dina egna behov som styr. I grund och botten har alla bröstpumpar samma mål, men vägen dit kan variera, t.ex. genom olika funktioner och inställningar.

Skillnaden mellan olika bröstpumpar

Skillnaden mellan olika bröstpumpar kan vara stor. Design skiljer de olika produkterna åt, men även priset och vilka egenskaper som de har. De billigaste alternativen är vanligtvis väldigt enkla i sin utformning. Sen har du även de mer avancerade pumparna som kan göra olika saker. Kom ihåg att den dyraste inte alltid är den bästa och den billigaste är inte alltid den sämsta. Det gäller att hitta någon som passar just dig!

Frågor och svar

Känner du fortfarande att det är svårt att välja eller finns det andra saker som du funderar på? Vi listar de vanligaste frågorna och svaren.

Måste man ha en bröstpump?

Det finns inte någon produkt som du måste ha, men en bröstpump kommer helt klart att förenkla amningen. Du kommer till exempel att kunna pumpa ut mjölk och spara eller fortsätta hålla igång amningen, även när du har börjat arbeta igen.

Hur lång tid tar det?

Hur lång tid det kommer att ta att pumpa bröstmjölk är mycket individuellt. Det vanligaste är att det tar cirka 10 minuter eller mer för varje bröst och per tillfälle. En elektrisk pump är oftast mer effektiv än en manuell, men det är helt klart en smaksak.

Kan man sterilisera pumpen i mikron?

Vissa pumpar kan steriliseras i mikron, men i de flesta fall bör du undvika mikron helt och håller och istället koka eller använda ånga. Mikron kan göra så att pumpen deformeras.