Bäst i Test

Bästa febertermometern för barn 2020 - Bäst i test av att mäta feber

Bebisar och små barn kan ofta ha feber utan att det behöver betyda att de är allvarligt sjuka. Det är dock viktigt att du som förälder kan hålla koll på febern så att den inte stiger för mycket eller hålla i sig alldeles för länge. Med alla virus som ständigt går på förskola är det lätt att barnen blir drabbade vilket även kan smitta både dig som förälder och eventuella småsyskon.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Apohem, Meds, Babyland, Stor & Liten, Jollyroom, Babyshop,

Att ha feber är naturligtvis inte roligt varken för föräldrarna eller barnet. Med hjälp av en riktigt bra febertermometer kan du däremot känna dig lugnare eftersom du vet att du kan ha koll på temperaturen. Att ta temperaturen är en annan sak som för ett barn inte är speciellt kul men idag finns det många moderna och riktigt bra alternativ till den klassiska rektala eller orala termometern.

De febertermometrar som främst används nu är samma termometrar som tidigare bara användes av sjukvården. Dessa digitala termometrar kan mäta barnets temperatur vid örat eller helt utan att nudda vid barnet. Det gör naturligtvis hela upplevelsen att ta temperaturen mycket behagligare för alla inblandade parter. Här nedan har vi plockat fram vinnarna i tre olika prisklasser. Du hittar en termometer i budgetklass och även i mellan- och premiumklass.

Våra vinnare av bästa febertermometer 2020

Vi har testar igenom många termometrar för att hitta de absolut bästa febertermometrarna i olika prisklasser. På så sätt kan vi garantera att det finns en produkt som passar, oavsett vilken budget du har.

Mellan: Braun Termometer No Touch

Braun Termometer No Touch kammade hem förstaplatsen i vår bäst i test för premiumprodukter. Braun Termometer No Touch ger dig en komplett febertermometer där du inte ens behöver nudda barnet för att kunna mäta temperaturen. Det enda du behöver göra är att rikta Braun Termometer No Touch mot barnets panna och trycka på knappen.

Braun Termometer No Touch har även blivit en populär termometer att använda när man vill säkerställa att badvattnet inte är för varmt eller för kallt. Det är bara att rikta den mot vattnet och vips! har du fått temperaturen uppmätt på några sekunder.

Läs hela recensionen av Braun Termometer No Touch

Betyg

Bästa pris på Braun Termometer No Touch

Budget: Chicco Easy 2-in-1 Digital Termometer

Chicco Easy 2-in-1 Digital Termometer är vinnaren i vår budgetklass. Med den här produkten får du en termometer som snabbt visar ditt barns temperatur. Chicco Easy 2-in-1 Digital Termometer ska användas rektalt och är således inte en örontermometer. Precisionen är det däremot inget fel på och du kan vara säker på att temperaturen alltid är rätt uppmätt. Resultatet är klart på bara 15 sekunder. Vill du inte använda den rektalt fungerar det även bra att använda den i armhålan.

Läs hela recensionen av Chicco Easy 2-in-1 Digital Termometer

Betyg

Bästa pris på Chicco Easy 2-in-1 Digital Termometer

Premium: Braun Thermoscan 5 Örontermometer

Braun Thermoscan 5 Örontermometer passar den som vill ha en högkvalitativ örontermometer som inte kostar allt för mycket pengar. Termometern kommer med en uppvärmd spets som gör mätningen mycket behagligare och som säkerställer ett mer korrekt resultat.

Braun Thermoscan 5 Örontermometer är så smart att den lagrar de senaste mätningarna som du gjorde så att du lättare kan se hur förändringarna ser ut. Produkten är mycket enkel att använda sig av och har en upplyst display med en färgindikator. Färgen visar om barnet har feber, förhöjd eller normal temperatur.

Läs hela recensionen av Braun Thermoscan 5 Örontermometer

Betyg

Bästa pris på Braun Thermoscan 5 Örontermometer

Utmanare till febertermometer bäst i test 2020

Att ha med bra utmanare är en viktig del av en ordentlig bäst i test. Som utmanare valde vi att ha med en febertermometer som är innovativ och annorlunda. Läs mer om vår utmanare här nedan.

Utmanare: Beurer Febertermometer BY20

Om ditt barn avskyr termometern men älskar nappen då är Beurer Febertermometer BY20 ett riktigt bra alternativ för dig. Det här är nämligen en febertermometer som ser precis ut och känns som en vanlig napp. Beurer Febertermometer BY20 är specifikt framtagen för spädbarn och småbarn som kan uppleva febermätning som något obehagligt.

Läs hela recensionen av Beurer Febertermometer BY20

Betyg

Bästa pris på Beurer Febertermometer BY20

Att tänka på innan man köper en febertermometer

Tack vare ny teknik är det idag väldigt enkelt att ta temperaturen på ditt barn men vad är det du ska tänka på när du ska köpa en febertermometer? Vi tycker att det är viktigt att du väljer en som passar så bra som möjligt för dig och som du finner enkel att använda. Du ska inte behöva läsa igenom instruktionerna inför varje användning. Vill du kunna ta temperaturen under natten utan att störa ditt barn är det bra med en tystlåten termometer med en upplyst display.

Välj rätt febertermometer för just dig och ditt barn

Genom att välja en termometer som passar dig och ditt barn så bra som möjligt kommer du att bli mer nöjd med ditt köp. En digital febertermometer är relativt kostsam och då är det viktigt att det blir rätt. Fundera på vad ditt barn gillar och inte gillar. Om barnet tycker att det är obehagligt att mäta i örat kanske en febertermometer med en no touch funktion är det bästa alternativet.

Skillnaden mellan olika febertermometrar

Den kanske främsta skillnaden mellan olika febertermometrar idag är de olika funktioner som produkterna har att erbjuda. Vissa termometrar är mycket avancerade och kan användas till att mäta mer än bara temperaturen vid feber. Andra är enklare. Ytterligare en sak som skiljer termometrarna åt är priset. Ju fler funktioner och ju mer avancerade de är desto mer kommer det också att kosta.

Frågor och svar

För att hjälpa dig i valet av bästa febertermometer har vi tagit fram de vanligaste frågorna som kan uppstå i samband med köp.

Vilken termometer ska jag välja?

Det är viktigt att termometern som du väljer har en så precis noggrannhet som möjligt men den ska också vara enkel att använda och inte skapa obehag för ditt barn.

Är den dyraste alltid den bästa?

Nej. Det finns många febertermometrar i den lägre prisklassen som är precis lika bra. I de flesta fall är det de olika funktionerna som kan vara den avgörande faktor om priset är högt eller lågt.

Hur vet jag om barnet har feber?

Väljer du en termometer med en färgindikator kommer termometern själv att informera när temperaturen anses vara för hög. En normal temperatur för ett litet barn ligger vanligtvis mellan 36,5-37,7 grader. Om barnet är slött och har svårt att äta och dricka bör du kontakta sjukvården oavsett temperatur på termometern.