Bäst i Test

Bästa gåstolen 2020 - Bäst i test av gåstolar

Att kunna se sig om på egen hand är otroligt spännande och givande för ett litet barn. Även långt innan barnet har lärt sig krypa eller gå finns det möjlighet att utforska omvärlden. Det är naturligtvis tack vare de gåstolar som finns på marknaden. En gåstol är en barnprodukt som gör det möjligt för ditt barn att träna upp motoriken på ett helt annat sätt.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från BabyV, Babyland, Stor & Liten, Jollyroom,

Om du funderar på att köpa en gåstol kanske du också har börjat upptäcka vilka valmöjligheter du har. Idag finns det gåstolar från olika tillverkare och med många olika funktioner. De allra enklaste gåstolarna gör så att ditt barn kan ta sig framåt, men de finns också gåstolar med många andra funktioner, t.ex. att gåstolen har en bricka, kan ställas om till en gunga eller att den har massa tillhörande leksaker som barnet kan pilla på och underhålla sig med.

Precis som med allt annat så får du vad du betalar för. Vill du ha en mer avancerad gåstol kommer du att behöva ha en högre budget. På andrahandsmarknaden kan du också hitta många bra alternativ, men se till att du är noga med att gåstolen är hel och välfungerande. Ditt barn ska kunna sitta tryggt och säkert, utan att det finns risk för skador.

Våra vinnare av bästa gåstolen 2020

Vi har letat upp de bästa gåstolarna i tre olika prisklasser. Här har vi tittat på funktioner och pris, men även design, användarvänlighet och säkerhet. Alla gåstolar som är listade är trygga och bra alternativ, oavsett prisklass.

Budget: 2me Lekstol Italy

2me Lekstol Italy är vinnaren i vår budgetkategori. Gåstolen väger endast 2,84 kilo och har en belastningsvikt på 12 kg. 2me Lekstol Italy lämpar sig från och med att ditt barn har lärt sig att sitta och har en häftig design med en sits som kan ställas in i flera olika höjder. Här finns också en lekpanel med spännande ljus och ljud. Stolen drivs med hjälp av batterier och kan fällas ihop för smartare förvaring.

Läs hela recensionen av 2me Lekstol Italy

Betyg

Bästa pris på 2me Lekstol Italy

Mellan: Bozz Lekstol Lyx

Bozz Lekstol Lyx kanske inte är den mest stilrena gåstolen när det kommer till design, men för ditt barn kommer den att vara rena paradiset. Gåstolen kommer i färgen blå och grön och har en panel full med massor av roliga leksaker. Här finns det även ett trampskydd som bromsar stolen om inte alla hjul är i golvet. Du kan själv justera stolen så att ditt barn med säkerhet kan nå ner. Gåstolen är testad enligt EN-standard och har ett avtagbart tyg som kan tvättas i maskin.

Läs hela recensionen av Bozz Lekstol Lyx

Betyg

Bästa pris på Bozz Lekstol Lyx

Premium: Beemoo Aktivitetscenter

Beemoo Aktivitetscenter är vinnaren i premiumklassen och här får du en gåstol som heter duga. På lekpanelen är det fullt med spännande leksaker, som alla kommer från just Beemoo. Lekstolen är ergonomisk och behaglig för ditt barn att sitta i och ger underhållning länge. Det betyder att du kan få händerna fria att göra annat en stund. Leksakerna som gåstolen är utrustade med bjuder in till massor med lek och ger ifrån sig roliga ljud. Beemoo Aktivitetscenter är en gåstol som riktar sig till den som vill betala lite extra för en högkvalitativ produkt.

Läs hela recensionen av Beemoo Aktivitetscenter

Betyg

Bästa pris på Beemoo Aktivitetscenter

Utmanare till gåstol bäst i test 2020

När vi skapar ett bäst i test ser vi till att alltid ta med åtminstone en utmanare. Till bäst i test för bästa gåstolen 2020 valde vi en stol som känns unik och som har en mycket rolig design.

Utmanare: Beemoo 4-in-1 Lära-Gå-Stol

Med Beemoo 4-in-1 Lära-Gå-Stol kan ditt barn uppleva hur det känns att vara en riktig racerförare. Den här gåstolen kommer nämligen i form av en racerbil, men den går naturligtvis inte lika fort. Beemoo 4-in-1 Lära-Gå-Stol har bland annat en ratt, en tuta och ett stoppljus som blinkar. Grönt ljus betyder kör! Beemoo 4-in-1 Lära-Gå-Stol är helt klart en värdig utmanare med mycket att erbjuda. Stolen, med sina många leksaker, hjälper ditt barn att träna sin motorik.

Läs hela recensionen av Beemoo 4-in-1 Lära-Gå-Stol

Betyg

Bästa pris på Beemoo 4-in-1 Lära-Gå-Stol

Att tänka på innan man köper en gåstol

Innan du köper en gåstol finns det en del saker att tänka på. Det kan bland annat vara bra att fundera över om en gåstol lämpar sig för just ditt barn eller inte. Produkten uppskattas nämligen inte av alla barn, oavsett hur många funktioner och leksaker den har. Om ditt barn är ivrig med att lära sig gå kan en gåstol dock vara en riktigt bra produkt.

Välj rätt gåstol för just dig (och ditt barn)

Gåstolen som du väljer behöver inte vara den flashigaste eller dyraste på marknaden. Det räcker gott och väl med att den passar för just ditt barn. Blir din lilla snabbt uttråkad kan det vara bra om stolen har många leksaker och sätt att aktivera. Om ditt barn kan ta sig fram riktigt snabbt kan du behöva en gåstol som har bromsar eller andra säkerhetsfunktioner som förhindrar snabb fart.

Skillnaden mellan olika gåstolar

Det finns många saker som skiljer de olika gåstolarna åt. Den största skillnaden mellan olika modeller och märken är dock funktionerna. Vissa gåstolar kan vara betydligt mer avancerade, t.ex. att du kan ställa om stolen till en gunga eller att du kan vika ihop den för att ta med den på resan. Andra gåstolar är enklare i sin utformning. Även kvaliteten och priserna kan variera kraftigt.

Frågor och svar

Att det uppstår frågor och funderingar när du ska köpa en gåstol är inte ovanligt. Här försöker vi besvara de allra vanligaste tankarna man kan ha inför ett köp.

Vem behöver en gåstol?

En gåstol lämpar sig perfekt för de barn som längtar efter att ta sig fram, men som ännu inte har lärt sig gå. Det är också en utmärkt produkt för alla föräldrar som vill kunna ha händerna fria då och då och samtidigt ha ett nöjt barn.

Kan barnet lära sig gå med en gåstol?

Att lära sig gå på egen hand skiljer sig stort från att ta sig fram i en gåstol. Gåstolen kommer inte att lära ditt barn att gå, men motoriken kommer helt klart att förbättras.

Kan jag lämna barnet i gåstolen?

Ditt barn kan sitta själv i gåstolen, men du bör aldrig lämna barnet utan uppsikt. Se till att du befinner dig i samma rum som barnet eller flytta gåstolen dit du kan se den.