Bäst i Test

Bästa joggingvagnen 2021 - Motionera med ditt barn

Att som förälder få egentid till träning kan för många låta som en utopi, oavsett om man är ensamstående, två föräldrar eller har andra familjekonstellationer är det ofta mycket svårt att hitta de där timmarna för ett intensivt träningspass. Därför är det optimalt att investera i en riktigt bra joggingvagn, eller löpvagn som det även kallas.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Jollyroom, Babyshop, BabyV,
Benny Ivarssonbenny@bastforbarn.se

Då har du inte längre några ursäkter eller hinder från att komma ut och ta tag i din kondition och ditt välmående. Att få ladda med endorfiner som ger dig ork att vara just den förälder du önskar är verkligen en investering för såväl dig själv som ditt barn och ni får dessutom en härlig stund tillsammans ute i friska luften.

Så en riktigt bra joggingvagn är absolut en investering väl värd sina slantar, eller varför inte köpa en löpvagn till någon du tycker om i julklapp som saknar de där stunderna av träning som betyder så mycket för såväl fysiskt som psykiskt mående.

Därför har vi gjort en summering av bästa joggingvagnarna 2021, hårt testade av såväl föräldrar och barn som noggrant genomförda kontroller av experter på barnvagnar för att ni lättare ska kunna hitta i den djungel som barnvagnsmarknaden idag är.

Våra vinnare av bästa löpvagnen 2021

Budget: North 13.5 Jogger+ Joggingvagn

Vill du ha en riktigt bra joggingvagn för ett fantastiskt bra pris är North 13.5 Jogger+ vagnen för dig. Väljer du att köpa denna kommer du att bli garanterat nöjd och den gör löprundan till en fröjd. Med däck anpassade för alla slags underlag, trygga bromsar, optimal komfort för dig och barn samt en snygg design som dessutom är mycket lätt att fälla ihop för att få med på resan gör det till en klar vinnare för dig med mindre budget.

North 13.5 har tillverkat denna vagn med den aktiva familjen i åtanke, med stort förvaringsutrymme och praktiska fickor för förvaring kan ni enkelt ge er ut hela familjen på en lång utflykt såväl som en kortare löprunda i kvarteret. Joggingvagnen är anpassad för barn från 6 månader upp tills dess att barnet inte längre behöver åka vagn och kan istället cykla eller springa bredvid dig. Med 5-punktsbälte, flera ligglägen och en sufflett med bra skydd för sol, regn och vind kommer även ditt barn att älska denna vagn.

Läs hela recensionen av North 13.5 Jogger+ Joggingvagn

Betyg

Bästa pris på North 13.5 Jogger+ Joggingvagn

Mellan: TFK Joggster Sport Joggingvagn

Denna riktigt snygga och sköna joggingvagnen från det innovativa tyska märket TFK (Trend For Kids) är en omåttligt populär favorit i många länder. Vid köp av denna vagnen behöver du aldrig mer leta efter asfalterade trottoarer för din löprunda, utan kan med lätthet ge dig ut i vilken terräng som helst. Med en stötdämpande konstruktion, stora lättrullande däck och mycket skön och ergonomisk komfort för ditt barn kommer även tuffare rundor bli en fröjd. Suffletten är lätt att förlänga för skydd mot regn och vind samt har en UPF 50+, även sittdynan har AirGo-teknik för maximal komfort.

Givetvis har vagnen även mycket starka och säkra bromsar och tack vare dess höj- och sänkbara styre är den dessutom perfekt för er föräldrar som är lite längre. Detta är en perfekt vagn för dig som vill ha det bästa för dig och ditt barn på löpturen för ett kanonpris.

Läs hela recensionen av TFK Joggster Sport Joggingvagn

Betyg

Bästa pris på TFK Joggster Sport Joggingvagn

Premium: Thule Chariot Sport 2

Thule Chariot Sport 2 är utan tvekan joggingvagnarnas nummer ett, med denna vagn kommer du med lätthet att kunna flyga fram på din löprunda och har optimal komfort och säkerhet för såväl dig som barnet. Sätet har flera olika lägen som gör att ditt barn kan följa med dig ut redan vid mycket tidig ålder och kan både ligga lugnt och vila eller sitta upp för att följa med i den häftiga åkturen.

Denna vagn är perfekt för den lite mer aktiva familjen då den funkar lika perfekt vid löp- eller joggingrundor som till cykelturer och i längdskidspåret. I paketet ingår även allt du behöver för att montera den vid din cykel, myggnät, regnskydd och sittutrymmet går lätt att reglera efter rådande väder med solskydd och avtagbara fönster för både skydd och luftgenomströmning.

Läs hela recensionen av Thule Chariot Sport 2

Betyg

Bästa pris på Thule Chariot Sport 2

Att tänka på innan man köper joggingvagn

När man väl bestämt sig för att investera i en joggingvagn måste man givetvis utgå från sin budget. Sen är det vissa saker man bör se över för att göra rätt val som man kommer att bli nöjd med för att man regelbundet ska komma ut och få den motionen man så väl behöver. Viktigt är att se till vilka behov man har i den terräng man tänker gå, jogga och springa i, om vagnen behöver ha hjul anpassade efter extra tuff terräng och om de främre hjulet eller hjulen behöver kunna rotera 360 grader för en smidigare löpning vid snäva kurvor eller om man gillar stabiliteten man får av ett fast hjul.

Sen ska ni givetvis se till vilka önskemål ni har på variationsmöjligheterna. Vissa motionsvagnar är allroundvagnar som går att använda som såväl joggingvagn som cykelvagn och i längdskidspåret. Det är några av de punkter som ni kan överväga för att i slutändan göra ett val som kommer motivera er till träning flera gånger i veckan eller så fort ni har tid.

Välj rätt joggingvagn för just dig (och ditt barn)

En viktig aspekt när man köper joggingvagn är att den är anpassad efter din längd eftersom att det är avgörande för din komfort vid löpsteget, se därför till att längden på handtaget antingen är justerbar eller passar just din längd. Sedan ska man också se till barnsitsen, vill man ha ett flexibelt säte där du själv kan bestämma exakt lutning med spännremmar eller gillar ni det stabila med steglägen bäst? Tänk också på vilket slags skydd vagnen du köper har för att du aldrig ska behöva avstå en runda på grund av regn, snö eller starkt solsken.

Eftersom att alla joggingvagnar vi rekommenderar har väl utformad ergonomi för såväl barnet som dig så kan ni känna er trygga med att oavsett vilken ni väljer här kommer barnet att åka riktigt skönt och bra anpassat för såväl spädbarn som 5-åringar, den växer med barnet helt enkelt.

Utmanare till bästa joggingvagn 2021

Utmanare: Britax- Revolution Pro Duallie

Joggingvagnar finns inte bara för dem med ett barn, med denna tvilling- eller syskonvagn kan du få med dig två barn på löprundan och behöver aldrig känna dig begränsad till tider för barnpassning. Med extremt bra komfort för såväl dig som barnen, trygga bromsar, kvalitativ design och materialval är detta en utmanare att räkna starkt med. Ett optimalt val för dig som vill ha en riktigt bra syskonvagn i löpspåret till ett mycket förmånligt pris.

Läs hela recensionen av Britax- Revolution Pro Duallie

Betyg

Bästa pris på Britax- Revolution Pro Duallie

Utmanare: Britax BOB Revolution Pro

Britax är ett välkänt märke när det kommer till barnvagnar, och de har även denna otroligt praktiska, snygga och populära joggingvagn som erbjuder all komfort ditt barn behöver. Den är dessutom väldigt lättrullad och är ett riktigt bra val när du vill ha en vagn som passar för såväl snabba promenader som intensiva löppass. En bubblare att räkna starkt med.

Läs hela recensionen av Britax BOB Revolution Pro

Betyg

Bästa pris på Britax BOB Revolution Pro

Utmanare: Stoy Joggingvagn för dockor

Det här är inte en joggingvagn för dig som förälder utan för barnet, säg exempelvis att du har ett storasyskon som gärna vill följa med och springa men så har du enbart en joggingvagn till småsyskonet. Ja då är detta en perfekt lösning för att hela familjen ska kunna hänga med ut och få frisk luft och motion, en joggingvagn för dockor och gosedjur kommer göra succé och ser till att även storasyster eller storebror känner sig inkluderad. Så passa på att köpa denna perfekta julklapp eller present när du ändå investerar i en riktigt bra joggingvagn för att glädja alla i familjen.

Läs hela recensionen av Stoy Joggingvagn för dockor

Betyg

Bästa pris på Stoy Joggingvagn för dockor

Frågor och svar

Frågorna kan vara många när man ska göra en större investering som ska hålla länge som det är när man köper en joggingvagn. Därför har vi listat några av de vanligaste frågorna här nedan, så vi hoppas att du kan få svar på dina frågetecken innan du gör din beställning.

Behöver jag ett fast eller roterande framhjul på min joggingvagn?

Det här är en smaksak som varierar från person till person. Många gillar komforten som medföljer när man har ett framhjul på vagnen som kan rotera 360 grader, detta för att man enkelt ska kunna göra snäva och snabba svängar på exempelvis krokiga vägar medan andra gillar stabiliteten som medkommer vid ett fast hjul. Dock kan man alltid låsa framhjulet när man springer på t.ex. grövre terräng för att det inte ska vobbla och göra det jobbigt för dig och barnet i vagnen. Det är ofta en bra idé att testa i en lokal barnvagnsbutik innan man gör sin beställning på nätet för att man ska känna vad som passar just ens egen löpstil.

Är det värt att lägga lite mer pengar på en joggingvagn?

Eftersom att komfort är otroligt viktigt när man springer, går eller joggar intygar såväl föräldrar som experter att en bra design och lätt material kombinerat med hjul tillverkade för exakt det här ändamålet är viktigt vid köp av joggingvagn. Därför är det bättre att direkt köpa den vagnen man tror passar en själv istället för att köpa ett billigare alternativ för att spara några hundralappar, du kommer garanterat att tacka dig själv då du helt enkelt får vad du betalar för. Är det så att ni är väldigt aktiva skulle vi absolut säga att det är värt att lägga pengarna på en lite dyrare vagn.

Köpa vagnen online eller i butik?

Som med de flesta barnprodukter idag hittar ni alltid de lägsta priserna på nätet, därför är det många som väljer att testa en produkt i butik för att sen beställa på nätet. På så sätt får ni alltid den bästa dealen och därför är handel i webbutik absolut det smartaste valet då du får samma kvalitativa produkt till mycket bättre kostnad.