Bäst i Test

Bästa skötväskan 2020 - Bäst i test av populära skötväskor

Skötväskan är en ständig följeslagare redan från att man packar sin BB-väska och nästan ända upp till skolålder om man väljer att investera i en riktigt snygg och hållbar modell. Här kommer du att bära med dig blöjor, välling, ersättning, mellanmål, vatten, våtservetter, extrakläder till såväl bebis som dig själv (tro oss, amningsfläckar och läckande blöjor sätter en i prekära situationer när man minst önskar det) och mycket mer.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Babyland, Stor & Liten, Jollyroom, BabyV, Babyshop, Åhlens,

Oavsett om man bara ska gå en kort promenad, ta en sväng till lekplatsen eller vara iväg hela dagen är det alltid rätt mycket som behövs packas med när man har en liten knodd och därför är det perfekt att redan från start köpa en riktigt bra skötväska som kommer att rymma allt ni kan behöva ha på er utflykt. Därför har vi testat marknadens olika skötväskor för att lista dem allra bästa så att ni kan göra ett tryggt köp med information i bakfickan innan er investering.

Våra vinnare av bästa skötväskan 2020

Budget: Babyono skötväska So City

Något vi gillar skarpt det är fack, genom att välja en skötväska som har såväl ett stort utrymme för packning i det största mittfacket som små sidofack gör att man trots amningshjärna eller sömnbrist kan hålla någon form av ordning och struktur. Du kan ha olika fack för amningsskydd, nappar, hygienartiklar och även dina värdesaker som mobil, plånbok och nycklar.

Därför vill vi varmt rekommendera denna praktiska skötväska från Babyono som har alla funktioner man behöver i en skötväska under barndomsåren, du får dessutom med en skötbädd som smidigt viks ihop, oumbärligt vid blöjbyten ute i naturen, i bilens bagagelucka, på toalettgolvet och vart du än befinner dig. Den är slitstark, praktisk samt stilren och diskret i sin design och ett perfekt val för dig som söker ett förmånligt pris utan att kompromissa med kvalité

Läs hela recensionen av Babyono skötväska So City

Betyg

Bästa pris på Babyono skötväska So City

Mellan: Skip Hop Chelsea skötväska

Skip Hop Chelsea har blivit något av en klassisk modell och ett riktigt säkert kort när det kommer till att välja skötväska på denna stora marknad som finns idag. Detta är även en storfavorit på redaktionen och flera av oss har valt just denna inför barnets ankomst, dels för att den är otroligt praktisk med flera fack samt hållbar design och kvalitet men också för att den helt enkelt är otroligt snygg och passar såväl mammor som pappor när det kommer till stilen. Med ett yttre av läderimitation, snygga guldkedjor och gulddetaljer, en mjuk axelrem med öglor för karbinhakar för att hänga på barnvagnen och metallfötter som skyddar väskan underifrån för slitage är det en stilren och mycket smakfull skötväska som garanterat kommer vara en storfavorit i familjen många år framöver.

Läs hela recensionen av Skip Hop Chelsea skötväska

Betyg

Bästa pris på Skip Hop Chelsea skötväska

Premium: Boss Logo skötväska

Inget slår en klassiker, och Boss levererar just detta med sin modell Logo skötväska, den är extremt snygg, mjuk och hållbar i sin design, har allt praktiskt du kan önska i en klassisk skötväska och det medföljer flertalet smidiga och smarta tillbehör som kommer göra din vardag med bebis väldigt mycket enklare. Denna skötväska har fått många av oss här att dregla av avund när vi ser den på stan, med stilfulla men ack så eleganta detaljer ger den ett lyxigt intryck och du kommer att älska att ha den i din ägo under barnets unga år.

Läs hela recensionen av Boss Logo skötväska

Betyg

Bästa pris på Boss Logo skötväska

Att tänka på innan man köper skötväska

Viktigt att ha i åtanke när man ska köpa en skötväska är hur länge man faktiskt kommer att använda den, alltså är kvaliteten en given aspekt man ska lägga vikt vid så att man inte behöver köpa en ny inom kort för att man inte har tillräckligt slitstark konstruktion. Också att den ska vara anpassningsbar efter behov, till en början handlar det mycket om blöjor, våtservetter, skötbädd och ersättning eller välling medan det efter ett par år växlar till mellis, leksaker, vatten och extra underkläder.

Förutom att den givetvis ska vara praktisk med fack, utrustning och hållbarhet är även din smak viktig att ta hänsyn till. Självklart ska den också passa stil och tycke enligt dig efter som att skötväskan kommer att hänga på din axel, rygg eller barnvagn varje dag år ut och år in. Så förminska inte dina egna önskemål, eftersom att det idag går att kombinera såväl stil och design som funktionalitet. Då du ska ha skötväskan i din ägo länge, lägg några extra hundralappar på den för att få exakt den look du vill ha, det är det minsta du som nybliven förälder är värd.

Utmanare till bästa skötväska 2020

Utmanare: Robin förvandlingsbar ryggsäck/skötväska

Som ni hör i namnet är detta en skötväska som smidigt och enkelt även går att använda som en ryggsäck. Detta är otroligt praktiskt i många lägen, speciellt om man väljer att ofta eller alltid bära sitt barn med bärsele eller bärsjal då man inte kan använda axelremmen på samma sätt, den har även en multifunktionell rem med inbyggda barnvagnsremmar.

Läs hela recensionen av Robin förvandlingsbar ryggsäck/skötväska

Betyg

Bästa pris på Robin förvandlingsbar ryggsäck/skötväska

Utmanare: Day Gweneth X Leo Kiss Mini skötväska

Denna otroligt snygga och smidiga skötväska från DAY ET kan lura vem som helst att det bara är en otroligt chic och läcker liten handväska, men det är faktiskt en praktisk liten skötväska perfekt för de tillfällen då man inte behöver ha med sig mer än ett par blöjor, våtservetter och en liten extra omklädnad till barnet.

Läs hela recensionen av Day Gweneth X Leo Kiss Mini skötväska

Betyg

Bästa pris på Day Gweneth X Leo Kiss Mini skötväska

Utmanare: Storksak Stevie Luxe Scuba skötväska

Här är verkligen en värdig utmanare till vår topplista, med denna skötväska från Storksak får du alla praktiska fördelar du behöver.

Läs hela recensionen av Storksak Stevie Luxe Scuba skötväska

Betyg

Bästa pris på Storksak Stevie Luxe Scuba skötväska

Välj rätt skötväska för just dig (och ditt barn)

Som vi nämnt ovan, välj design efter den stil du föredrar men det finns antagligen flera olika modeller och designer som du gillar och där är det viktigt att tänka till funktion. Se till att kolla igenom flera av de skötväskor vi nämner i denna artikel för att känna vad som är viktigt för dig, något ni absolut bör tänka på är att välja en väska där det ingår en smidig tvättbar skötbädd, ska ni flaskmata är en isolerad flaskhållare en lifesaver, vill du bära mycket med sjal eller sele är en ryggsäcksvariant oumbärlig, gillar du att ha dina saker sorterade i den ordning du behöver- fack och åter fack.

De flesta skötväskor på marknaden idag håller väldigt hög kvalitet då de allra flesta tillverkare väljer just slitstarka material då man vet att skötväskan får ta mycket slit, släng och stryk utan att den för den sakens skull ska släppa i några sömmar, gå sönder i dragkedjan eller få ett slitet utseende efter bara några månader. Men precis som med alla väskor och produkter är det bra att lägga lite mer pengar på det man verkligen kommer att använda mycket, som just skötväskan för som sagt, den kommer att hänga med dig och ditt barn i många år framöver och då är det synd om man väljer en alltför billig variant som kommer att ge sig efter bara ett tag.

Frågor och svar

Precis som med alla baby- och barnprodukter kan det kännas främmande om det var längesen man köpte en skötväska eller om det är allra första gången ni gör det. Därför har vi samlat några vanliga frågeställningar nedan och hoppas att ni kommer kunna hitta de svar just ni söker.

Kommer man verkligen använda skötväskan så mycket, behöver jag en… egentligen?

Svar ja, och åter ja. Man kanske tänker att man kommer kunna slänga ner en blöja eller två och våtservetter sen är man good to go, tyvärr kära mamma eller pappa, så är inte fallet. Kanske efter några år men till en början är skötväskan din bästa vän, man hamnar nästan alltid i situationer där man behöver extra kläder till bebis eller sig själv, blöjor, mellanmål, våtservetter, skötbädd, vatten, välling, ersättning, gosedjur, leksak, nappar. Ja ni hör, listan är lång och ni kommer tacka er själva när bebis är ledsen, trött, hungrig eller bara uttråkad om ni har allt mer er i skötväskan för att bespara er en svettig och jobbig stund. Köp, det är det enda vi har att säga.

Ska man köpa en dyr eller billig skötväska?

Här säger vi att man helt enkelt får se till sin egen ekonomi, ovan hittar flera alternativ i olika prisklasser, det beror ofta på vilken design man själv föredrar. Bryr du dig noll om utseende på den skötväskan du ska bära med dig hela tiden är det verkligen inget fel på att välja ett budgetalternativ, de är oftast väldigt hållbara och praktiska men man har inte lagt så mycket krut på design och detaljer.

Har du dock några extra kronor att lägga på en väska vill vi verkligen tipsa om att köpa en som ni gillar även utseendemässigt eftersom precis som vi nämnt flertalet gånger kommer ha denna i flera år, ni ska alltså inte tröttna på den utan tycka den är snygg då ni kommer bära den med er till alla outfits även ni som förälder bär.

Ryggsäcksmodell eller enbart axelrem?

Hur gillar du att bära de andra väskorna du äger? Har du mest axelremsväskor eller ryggsäckar hemma redan? Börja där, känn efter hur du gillar att bära. En ryggsäcksmodell på skötväskan är bra om man exempelvis har ryggproblem, kommer bära med sjal eller sele eller kanske har fler barn och vet att man kommer behöva jaga en till liten knodd, leka och ha två händer fria. Kommer du enbart vilja bära med axelrem eller ha den på barnvagnen är en sådan modell att föredra. Sen finns också alternativet att köpa en skötväska där du kan ha såväl axelrem som montera om remmarna så den går att ha som ryggsäck om du inte vet hur det kommer att se ut för er.

Ska man köpa en ny eller begagnad skötväska?

Det beror på personliga preferenser, men vi skulle vilja råda till att köpa en ny skötväska. Det är en investering för många år framöver och med second hand kan det alltid komma dolda fel som slitna dragkedjor som direkt går sönder, yttermaterial som inte längre är vattenavstötande och kanske till och med fläckar och läckage som kan komma från såväl blöjor som matlådor, alltså ingen rolig överraskning. Och det finns idag många extremt prisvärda varianter på skötväskor idag så har ni en tight budget behöver ni inte oroa er för att hitta en snygg och slitstark skötväska då de finns i alla prisklasser.