Bäst i Test

Bästa trehjulingen för barn 2020 - Kul på hjul!

Med hjälp av en trehjuling kan ditt barn upptäcka världen på ett helt nytt sätt. En trehjuling är antagligen en av de leksaker som vi starkast förknippar med vår egen barndom och då faller det sig naturligt att vilja införskaffa en trehjuling till sitt eget barn. Fördelarna med trehjulingen är många. Inte nog med att ditt barn får känna sig stor och kan skjuta runt sig själv, barnet tränar även på att få en bättre balans och motorik.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Jollyroom, Babyland, Litenleker,
Benny Ivarssonbenny@bastforbarn.se

Det kan låta som en enkel uppgift att köpa en trehjuling. Alla är trots allt likadana, eller? Nej, sanningen är att det finns mängder med olika modeller av trehjulingar och det gäller att hitta en som passar ditt barn så bra som möjligt. Marknaden erbjuder trehjulingar med eller utan flak där gosedjuren kan få åka med, men även med eller utan trampor.

Här nedan har vi plockat fram tre stycken riktigt bra trehjulingar som passar nyfikna barn och föräldrar som vill ge en leksak utöver det vanliga. Vi har valt ut cyklar i olika prisklasser för att det ska finnas en produkt som passar alla. Utöver våra vinnare i budget-, mellan- och premiumkategorin har vi också utsett en utmanare i vårt test!

Våra vinnare av bästa trehjulingen 2020

Här nedan listar vi vinnarna i vår bäst-i-test av bästa trehjulingen 2020. Glöm inte att läsa vår köpguide och ta del av våra frågor och svar för att hitta rätt i trehjulingsdjungeln.

Budget: Pinepeak Trehjuling

Pinepeak Trehjuling Med Handtag är en enkel och smidig trehjuling som är tillverkad i en härligt röd färg. Det ger trehjulingen ett mycket klassiskt utseende som många uppskattar. Bak på trehjulingen finns ett flak så att favoritgosedjuren eller leksakerna kan få följa med på äventyret. Trehjulingen kommer med ett handtag som gör det enkelt för dig som förälder att hjälpa till att svänga eller ta sig fram.

Läs hela recensionen av Pinepeak Trehjuling

Betyg

Bästa pris på Pinepeak Trehjuling

Mellan: Winther Klassisk Trehjuling

Med Winther Klassisk Trehjuling i den läckra färgen svart kan ditt barn träna sin motorik och ha roligt samtidigt. Trehjulingen har en klassisk men unik design och är utrustad med pedaler. Den kraftiga stålramen säkerställer att ditt barn sitter bekvämt hela tiden och genom en justeringsfunktion kan du själv välja läge på sätet. Winther Klassisk Trehjuling har däck som är tillverkade i ett TRP-gummi och som är ordentligt breda för att minska risken för att barnet tippar.

Läs hela recensionen av Winther Klassisk Trehjuling

Betyg

Bästa pris på Winther Klassisk Trehjuling

Premium: Doona Liki S1 Trehjuling

Doona Liki S1 Trehjuling är en trehjuling för den som vill ha något utöver det vanliga. Trehjulingen kan nämligen växa i takt med ditt barn och har olika funktioner för att underlätta hela vägen. Doona Liki S1 Trehjuling kan också vikas ihop så att du enkelt kan bära den med dig om ditt barn vill promenera själv eller om du ska ta med den på bussen. De smarta funktionerna inkluderar bland annat en sufflett som skyddar mot solen, en fotbroms och ett trepunktsbälte.

Läs hela recensionen av Doona Liki S1 Trehjuling

Betyg

Bästa pris på Doona Liki S1 Trehjuling

Utmanare till bäst i test trehjuling 2020

En bäst-i-test är inte komplett utan en utmanare. Vi valde en utmanare som passar de allra flesta föräldrar och barn och som kan användas från cirka 1,5 års ålder.

Utmanare: Pinepeak Tricycle Plus

Som utmanare i detta bäst-i-test har vi valt Pinepeak Tricycle Plus. Pinepeak Tricycle Plus är helt klart en stark utmanare till vår vinnare i premiumklassen. Med dess många olika funktioner är trehjulingen perfekt för den som söker det där lilla extra. Inte nog med att designen känns väldigt modern och häftig, trehjulingen har även en sufflett, ett avtagbart handtag för föräldrar, samt nedfällbara fotstöd.

Läs hela recensionen av Pinepeak Tricycle Plus

Betyg

Bästa pris på Pinepeak Tricycle Plus

Att tänka på innan man köper en trehjuling

Innan du köper en trehjuling finns det saker som kan vara bra att tänka på. Du behöver bland annat fundera på hur länge du tror att trehjulingen kommer att användas, hur gammal ditt barn är idag och vilken budget du har. Här kan du även fundera på om det är något specifikt material som du vill att trehjulingen ska ha, men glöm heller inte bort säkerheten. Om ditt barn är mindre behöver du välja en trehjuling som är i rätt storlek så att barnet når ner, men du bör även välja en som har ett säkerhetsbälte.

Välj rätt trehjuling för just dig (och ditt barn)

För att du ska kunna välja rätt trehjuling till dig och ditt barn är det alltså ovanstående aspekter som du ska ta hänsyn till. Det absolut viktigaste är att ditt barn kan vara säker på sin cykel. Oavsett om cykeln har pedaler eller inte måste ditt barn kunna nå ner till marken när denne sitter på sadeln. Om barnet är litet eller inte fått in greppet med pedaler och styre ännu, kan det vara en god idé att välja en trehjuling med ett tillhörande handtag för förälder.

Skillnaden mellan olika trehjulingar

Det finns helt klart stora skillnader mellan trehjulingarna som finns på marknaden idag. Förr var valmöjligheterna mer begränsade och alla trehjulingar såg exakt likadana ut. Idag kan du hitta mängder med olika funktioner som gör cyklandet roligare eller enklare. Skillnaden ligger således i egenskaperna hos trehjulingen, men också i kvalitet och i pris.

Frågor och svar

Här nedan hittar du de vanligaste funderingarna som kan uppstå när man ska köpa en trehjuling.

Vilken storlek ska jag välja?

Vilken storlek du ska välja på trehjulingen beror på hur stort ditt barn är och hur länge du tror att trehjulingen kommer att användas. På produktbeskrivningar brukar det finnas tydlig information om mått samt åldersrekommendationer. Köp inte en trehjuling som barnet ska växa i, utan välj rätt storlek direkt.

Måste man ha ett bälte?

Ett bälte är en säkerhetsåtgärd som minskar risken för att ditt barn ska ramla av trehjulingen. Bälten brukar dock främst användas av mindre barn som ännu inte hittat balansen.

Vad kostar en trehjuling?

Priserna för trehjulingar kan variera väldigt kraftigt. De billigaste alternativen kan du få för några hundralappar. Vill du däremot ha en mer avancerad trehjuling kan du behöver betala betydligt mer.