Recension av Emmaljunga Double Viking

Detta är en optimal vagn för tvillingarna, eller syskonen, att färdas i. Det finns många valmöjligheter som gör att man i stort sätt kan anpassa hela vagnen efter sina egna önskemål och krav. Den här kombinationen har chassi Outdoor och bär två sittdelar. Sittdelarna kan användas från 6 månader upp till 3 år eller 15 kilo. Det går även att välja något av de andra chassin, Competition eller Lounge.

Denna produkt är med i Bästa tvillingvagnen 2020 - Bäst i test för er som är fler.

Vill man använda vagnen tidigare än vid 6 månaders ålder väljer man att lägga till en liggdel. Då kan en nyfödd och ett äldre syskon dela på vagnen från start. Sittdelarna som ingår är vändbara och barnet kan på så sätt antingen titta framåt eller bakåt för ögonkontakt med den som styr vagnen. Delarna kan bytas ut vid behov för att passa barnet. Det går att kombinera med två liggdelar, en ligg- och en sittdel eller två sittdelar. Oavsett vilken del som används är den bekväm för barnet att åka i och vagnens fjädring gör dämpningen mjuk. Undertill finns även en praktisk varukorg att förvara väskor eller andra grejer i.

Suffletten skyddar barnet från väder och vind, det går även att välja till extra suffletter om så önskas. Outdoor chassi har rejäla däck som tar sig fram i terrängen, däcken har ett kraftigt mönster som förbättrar greppet.

Vagnen är smidig att hantera, både under körning och att fälla ihop och transportera. Varje sittdel väger 3.3 kilo och chassit har en vikt på 10.3 kilo. Styret går att ställa in mellan höjderna 63-115,5 centimeter vilket gör att den är ergonomisk att köra för de allra flesta människor.

Fördelar
  • Många valmöjligheter
  • Tillverkas i Sverige
  • Lätt och smidig att köra
  • Ergonomisk och bekväm för barnet både i sittläge och liggläge
Nackdelar
  • Låg maxvikt på 15 kilo vilket begränsar användandet

Betyg

Bästa pris på Emmaljunga Double Viking

Så här beskriver butikerna Emmaljunga Double Viking

Relaterade recensioner till Emmaljunga Double Viking

Syskonvagn Duet v.3

Med en bredd på endast 65 cm är denna vagn ett riktigt bra alternativ där man ko...

Läs recensionen av Syskonvagn Duet v.3
Crescent Duo Lightway

Crescent Duo är en riktigt trevlig vagn med sin stora styrka i sin storlek. Den ...

Läs recensionen av Crescent Duo Lightway
Britax Syskonvagn B-Agile Double

Denna vagn som baseras på ett chassi av aluminium har en maxvikt per barn på 15 ...

Läs recensionen av Britax Syskonvagn B-Agile Double