Guide

Smartwatch för barn - Tips & råd för GPS-klocka för barn

Alla föräldrar är måna om att skydda sina barn. Ju äldre barnen blir, desto svårare kan det vara att hålla den koll som man kanske hade önskat att man kunde. Kanske är det så att barnen precis har gått från förskola till förskoleklass, eller så har du redan ett äldre barn som gillar att hänga ute med kompisarna, gå iväg på lunchrasten i skolan eller som vill börja åka iväg till träningarna på egen hand. Samtidigt som man vill skydda sitt barn vill man också visa att man litar på barnet. Det är trots allt viktigt för självkänslan, men som förälder har man också ett ansvar.

Detta inlägg innehåller annonslänkar från Jollyroom, Babyland, Stor & Liten,
Benny Ivarssonbenny@bastforbarn.se

Tack vare dagens teknik har du nu möjlighet att använda dig av en GPS-klocka för att säkerställa dig om var ditt barn befinner sig. Klockorna kan se väldigt olika ut när det kommer till utseende och design, men i de flesta fall liknar de en smartwatch. Även om utseendet kan skilja klockorna åt brukar de allra flesta ha likadana grundfunktioner. Den skillnad som man kan se kan t.ex. handla om vilken kvalitet det är på skärmen, armbandet eller vad det är för teknik som klockan använder sig av för att hitta barnets position.

Fördelar med GPS-klocka för barn

Fördelarna med en GPS-klocka för barn är helt klart många. Den främsta fördelen är naturligtvis att du har möjlighet att se var ditt barn befinner sig. Det behöver inte handla om att du "snokar" på barnet, utan kan lika väl betyda att du vill se till så att barnet kommer fram till kompisen, skolan eller fotbollsträningen. Klockan erbjuder en bra kommunikationskanal er emellan, och detta utan att du behöver införskaffa en mobiltelefon till ditt barn. Idag är mobiltelefoner väldigt vanligt, men att som barn bära runt på en sådan kan öka risken för att den tappas bort, går sönder eller att barnet utsätts för rån.

Bästa smartwatchen för ditt barn

Beroende på hur gammalt barnet är, hur mycket aktiviteter klockan ska hänga med på och vilka finesser som önskas finns en mängd GPS-klockor att vlja mellan. Nästan alla smartwatch för barn funktionalitet för att spåra via GPS, ta emot samtal och ringa upp valda nummer från en telefonbok. Vi har gjort ett stort bäst i test för smartwatch för barn som du kan läsa för mer information och tips kring produkterna.

Själv har jag valt en Cmee 2C till mitt skolbarn och vi (både han och jag) är supernöjda. Jag kan via appen se vart han befinner sig på en karta samt att han ibland ringer mig när han känner sig otrygg eller vill ha tag på mig fort.

Mitt val: Cmee 2C GPS-klocka

Cmee 2c är en riktigt kvalitativ gps-klocka, fulladdad med mängder av olika finesser och funktioner. Skärmens ljusstyrka och ringsignalsvolym går att justera direkt i klockan. Även den här klockan har möjlighet att ringa både till och från och det är endast telefonnummer som är inlagda i telefonlistan kan ringa till klockan. Klockan är även utrustad med en kamera. Cmee 2c är IP67 klassad, vilket innebär att den är vattentät och även kan användas vid bad och klarar ned till 1 meters djup.

Läs hela recensionen av Cmee 2C GPS-klocka

Betyg

Bästa pris på Cmee 2C GPS-klocka

Är det okej att övervaka sitt barn?

Huruvida det är okej eller inte att övervaka sitt barn med en GPS-klocka är ett omtalat diskussionsämne. Det är bara du som förälder som kan avgöra vad som är lämpligt och inte. Klockorna är trots allt framtagna för barnets säkerhet och klockorna är främst förekommande på mindre barn där en telefon ännu är uteslutet. Det bästa du kan göra är att se till att du pratar med ditt barn och informerar om i vilket syfte som du kommer att använda dig av klockan. På så sätt känner barnet sig tryggt istället för övervakat.

Säkerhet och smartwatch för barn

Som förälder vill man kunna ha koll på sitt barn, men man vill naturligtvis inte att någon annan ska kunna ha lika bra koll. När det kommer till IT-säkerheten kring klockorna är det svårt att säga om de är 100 % säkra eller inte. En GPS-klocka, precis som en mobiltelefon, kan utsättas för attacker och därför är det viktigt att du ser till att uppdatera klockan så fort det finns en ny uppdatering tillgänglig. Här kan det vara bra att du väljer ett mer etablerat och högkvalitativt märke framför billigare varianter. Dessa tillverkare brukar vara mer noga med uppdateringar, men någon garanti finns inte.